WK 2014 Speelschema: São Paulo

São Paulo is de geboorteplaats van het Braziliaanse voetbal, want het was de thuishaven van de Brit Charles Miller die het mooie spel in 1894 aan de stad had gepresenteerd en hielp aan een snelle verspreiding door het hele land.

De drie meest sterkste clubs van Brazilië komen uit Sao Paulo, namelijk aartsrivalen Corinthians, Palmeiras en São Paulo die samen voor 14 indrukwekkende Campeonato Brasileiro titels hebben gezorgd. Zowel Corinthians als Sao Paulo hebben respectievelijk in 2000 en 2005 de FIFA Club World Club trofee omhoog gehouden. Andere traditionele clubs zoals Portuguesa de Desportos en Juventus gaan het panorama van het voetbalgekke metropool voltooien.

De thuisbasis van Sao Paulo is het Morumbi stadion en is het grootste stadion in de stad en was één van de locaties van het FIFA Club World Cup in 2000. Het Pacaembu stadion heeft een fenomenale Football Museum en is stadseigendom. Er werden zes wedstrijden tijdens de Wereldkampioenschappen van 1950 gespeeld. Palmeiras is eigenaar van zijn eigen Palestra Italia stadion.