WK 2014 Speelschema: Salvador

Het is voor niemand een verrassing als blijkt dat na een editie van de Campeonato Brasileiro er een team van Salvador, hetzij Esporte Clube Bahia of Esporte Clube Vitória, aan de top van enkele competities staat. De soteropolitanos zijn als niemand anders in Brazilië zo verzot op voetbal.
salvador

De twee rivalen domineren comfortabel het voetbaltoneel in de staat Bahia en hebben ook een belangrijke nationale achtergrond. Bahia won de Campeonato Brasileiro in 1988 en Taca Brasil in 1959 (een voorloper van de nationale kampioenschappen), terwijl Vitória drie North-East Cup titels heeft verzameld en waren runner-up in de Brasileiro van 1993. Leão staat ook bekend om zijn goede jeugdopleiding en heeft de Wereldkampioenen Bebeto en Dida gebracht.

Een van de meest fantastische momenten in Salvador die alleen te vergelijkbaar is met het levendige carnaval in de stad, is tijdens een Ba-Vi, de beroemde derby tussen de twee rivalen. Terwijl Vitoria eigenaar is van de Barradão stadion en EC Bahia haar thuiswedstrijden speelt in het staatseigendom Pituaçu stadion, was het ultieme podium voor de grote wedstrijden in Bahia het Fonte Nova stadion, dat sinds 2007 gesloten is. Het voormalige stadion werd geïmplodeerd en op dezelfde grond wordt een gloednieuwe gebouwd voor de WK 2014.