Portugal verliest kostbare punten

Zowel Portugal als en Ivoorkust zijn niet tot scoren gekomen in hun onderlinge duel in Groep G.
Beide ploegen hebben hierdoor op het WK voetbal twee kostbare punten verloren.

Beide ploegen beschikten over een sterspeler. Bij Ivoorkust kon Didier Drogba helaas niet de hele wedstrijd spelen en viel daarom later in. Het team van Portugal kon van meet af aan beschikken over hun sterspeler Cristiano Ronaldo.

De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en geen van beide sterspelers wist uiteindelijk het verschil te maken. Niet door zelf te scoren en niet door teamleden in een scoringsrijke positie te brengen.
In een poule met Brazilië en Noord-Korea had het voor één van beide ploegen beter geweest te scoren om zo de zo fel begeerde drie punten te behalen. Een goede eerste wedstrijd waarin drie punten kunnen worden bijgeschreven brengt het elftal in een goede uitgangspositie voor het bereiken van de tweede ronde.
Tijdens het WK evenement in Zuid-Afrika zullen beide teams nog een zware dobber krijgen om een ronde verder te komen.