Guus Hiddinks invloed op EK 2016 zichtbaar

Guus zijn invloed op de kwalificatie EK 2016 is zichtbaar en daarom staat nu Danny Blind nu aan het roer om het Nederlands elftal naar het EK 2016 Frankrijk te loodsen. Met nog een paar wedstrijden te gaan heeft het nog kans op directe plaatsen en met de huidige plaats zullen er playoff wedstrijden gespeeld moeten worden om alsnog naar het EK 2016 voetbal in Frankrijk te gaan. Meer informatie kan je hier vinden: ek2016voetbalfrankrijk.nl

Helaas heeft Griekenland heeft op het WK voetbal 2010 in Zuid Afrika niet weten te scoren. De invloed van Guus Hiddink op het Zuid-Koreaanse team was nog duidelijk aanwezig. Dit uitte zich door twee doelpunten in het voordeel van Zuid Korea.
Het voetballand dat hij op de kaart zette tijdens het WK in Zuid-Korea, was tijdens de eerste wedstrijd in groep B veel te sterk voor de Griekenland, tijdens de EK 2004 nog Kampioen.
Het Koreaanse elftal won overtuigend met 2-0 van Griekenland.
De Grieken hoopten op hun tweede deelname aan een wereldkampioenschap eindelijk doelpunten te gaan scoren . Bij hun enige eerdere deelname in 1994 werd de ploeg zonder enige kansrijke inbreng uitgeschakeld. Het team van destijds wist geen enkel doelpunt te maken.
Voor de Grieken een wanvertoning tegen Zuid-Korea en dan vragen wij ons af wie tijdens het WK 2010 voor de ommekeer bij Griekenland moet zorgen. Tijdens de eerste wedstrijd op het WK voetbal 2010 maakte de ploeg van de Duitse trainer Rehhagel van meet af aan een spiritloze indruk.

Zuid Korea wist hiervan te profiteren en kwam al vrij snel op een 1-0 voorsprong.
Voormalige pupil van Guus Hiddink en de naar PSV gehaalde aanvoerder Park liet het doek in deze wedstrijd voor Griekenland definitief vallen. Hij zorgde voor de 2-0.
Al met al, succes op het WK 2010 voor Zuid Korea.