Gaat Oranje het EK wel halen?

Het ziet er op dit moment niet goed uit voor Nederland. De mannen van Danny Blind hebben twee dramatische wedstrijden achter de rug en staan momenteel op een vierde plek in de EK-kwalificatie van groep A. Het feit dat we met z’n allen moeten hopen op een misstap van Turkije, zegt genoeg over hoe het gesteld is met het Nederlandse internationale voetbal. Gaan we het EK wel halen, of mogen alle oranje slingers en kleding nog jarenlang de kast in? Bekijk hier de voorspelling voor de komende wedstrijden in poule a.

Oranje tegen Kazachstan en Tsjechië

Nederland neemt het nog op tegen Kazachstan en Tsjechië. Op het eerste gezicht moeten deze twee wedstrijden gewonnen kunnen worden door Oranje, maar met de huidige vorm is niets zeker.. Hoogstwaarschijnlijk zal Nederland het in die wedstrijd moeten stellen zonder Arjen Robben, die nog niet fit genoeg is om te spelen. Hierdoor zal Oranje kiezen voor Memphis Depay aan de zijkant met aan de andere kant Robin van Persie. Zij zullen de spits – Klaas-Jan Huntelaar – van ballen moeten voorzien in die wedstrijden.

Turkije tegen Tsjechië en IJsland

Echter, is het altijd nog noodzakelijk dat Turkije punten zal laten liggen tegen de twee geplaatste ploegen in poule A, namelijk Tsjechië en IJsland. Mocht Turkije in één van deze wedstrijden gelijk spelen en Oranje wint beide partijen, dan zal Nederland hoogstwaarschijnlijk op doelsaldo de play-offs halen voor het EK van 2016 in Frankrijk. Daarin zullen ze het moeten opnemen tegen de nummer drie van een andere poule. Wanneer Turkije beide wedstrijden wint, zijn zij sowieso verzekerd van een plek in de play-offs. Aangezien Tsjechië en IJsland al beide geplaatst zijn, zullen ze niet de motivatie hebben die ze in de wedstrijden tegen Nederland hebben gehad. Oranje heeft het zeer zwaar gehad tegen beide teams. Van IJsland werd zelfs tweemaal verloren. Wil je nog meer weten over de live football scores, uitslagen en standen in de EK-kwalificatie, bekijk ze dan online of volg de wedstrijden van Oranje op SBS6!