EK 2016 Speelschema: Recife

U zult nergens anders in Brazilië een stad tegenkomen dat zo voetbalgek is als Recife. Het is moeilijk te bepalen welke van de drie topclubs van Pernambuco een groter gepassioneerde fanbasis heeft: Sport Club do Recife, Santa Cruz Futebol Clube of Clube Nautico Capibaribe.

Alle drie de teams hebben glorieuze momenten gehad in het Braziliaanse voetbal, hoewel Sport iets van hun concurrenten verschilt dankzij twee grote titels: de Campeonato Brasileiro in 1987 en de Copa do Brasil in 2008.

Sport, Santa Cruz en Nautico hebben elk een eigen stadion, respectievelijk Ilha do Retiro, Arrudao en Aflitos, maar de deelstaatregering Pernambuco heeft besloten een nieuw en moderner stadion te bouwen, die aan de maximale normen van de FIFA World Cup voldoet: de Arena Capibaribe die in de omgeving van de metropool Recife zal worden gebouwd.